Over ons

Mijn naam is Ljubov van Beek en ik sta achter Patisserie Van Beek 

 

Mijn moeder was een banketbakker met een diepe en sterke passie voor wiskunde en wetenschappen. Ze zou 's ochtends om vier uur opstaan ​​om vers deeg en boter voor de dag te maken. Ze zou nieuwe recepten onderzoeken, ze in haar bakboek opschrijven en tot in de perfectie uitproberen. Er was altijd nooit genoeg voor haar. 

Ironisch genoeg heb ik NOOIT gedroomd over gebak, croissants en cakes. Ik heb me altijd een wetenschappelijke carrière voor ogen gehouden, dus toen ik twee jaar geleden tegen mijn man zei dat ik een Patisserie wilde openen, was hij verrast ... to say the least. 

Tegen die tijd ben ik al mijn PhD-carrière begonnen aan de Nederlandse Technische Universiteit in Delft en heb ik de helft van mijn dagelijkse leven eraan gewijd, voor de andere helft heb ik geprobeerd een balans te vinden tussen mijzelf, mijn man en onze twee kleine kinderen. Hoe kan dat nou? 

Ik heb al twee traditioneel bakcursussen gevolgd, tot vorig jaar heb ik om vele redenen vlees, eieren en zuivelproducten opgegeven en toen kwam ik bij bakken - hoe doe je dat met alle benodigdheden?

Het beoefenen van zuivel- en eivrij bakken zorgde voor een ander probleem: het smaakte niet hetzelfde. Ik wist dat er iets was dat ik had gemist en ik nam de grootste uitdaging voor mezelf aan: veganistisch bakken zo goed maken als traditioneel bakken ... of zelfs beter ;-) 

Dus, Ik vroeg me af - waarom werken bepaalde producten? Wat ziet er in dat zorgt dat alles prima werkt bij het bakken?

Dus, ik ben er nog! Ik doe precies de twee dingen waar ik van hou - wetenschap en bakken. Ik heb ze zelfs allebei op een andere niveau meegenomen - alles wat je op mijn website ziet, heb ik geleerd door middel van vallen en opstaan, door ontelbare hoeveelheden boeken, tijdschriften, afspraken met verschillende mensen in honderden verschillende bedrijven ... door youtube te volgen en duizenden online cursussen en masterclasses te volgen.

Ik ben nog steeds erg verliefd op wetenschap en ben volledig opgegroeid in Moleculaire Gastronomie. Er is nog niet genoeg voor mij - ik blijf te leren en te groeien in bakken.

En nu heb ik besloten om al mijn vaardigheden met jullie te delen en jullie te laten genieten van veganistische desserts die precies hetzelfde smaken zoals de traditionele desserten.....                                    

en soms zelfs beter ;-)